Hva gjør man når børsen går ned ?

La meg bare starte med å si at jeg ikke har svaret for hva man skal gjøre i alle situasjoner når det er børsnedgang og dette blir mest rundt hva jeg gjør og hvorfor jeg gjør det når børsen får en nedgang slik den har gjort i begynnelsen av denne uken.

borsned

For hva gjør man egentlig når dette er overskriftene for dagen? Børsen går ned, alt går adundas, nå raser aksjeprisene…

Vel, dette er sensasjonsoverskrifter, laget for å generere klikk, for å få folk til å lese… Eller som jeg liker å tenkte på dem: Støy…

Så hva gjør jeg egentlig når slik støy oppstår? Selger jeg alle aksjene mine? Shorter alt? Kjøper statsobligasjoner? Gjemmer meg under dyna?

Nei, det jeg egentlig gjør er ganske lite, som jeg nevnte: Dette er støy, om den er kortsiktig eller langsiktig er ikke så farlig, slik situasjonen er nå. Så har jeg en god og stabil jobb og investeringene mine er trygge, jeg har kjøpt selskap for å sitte med aksjene i en lengre periode (og jeg er kanskje farget av at «jeg har sett dette før») markedet går opp og ned, i den siste tiden mest opp. Så en korreksjon er forventet, men en korreksjon trenger ofte en katalysator, ett virus kan være en slik katalysator. Børsene kan teoretisk sett gå inn i en lengre nedgang, så hvorfor selger jeg ikke alt jeg har av fond og aksjer ?

Dette er av grunnen: Når jeg starter å se på investeringer, så ser jeg etter selskaper som jeg tror kommer til å holde seg igjennom slike svingninger. Selskaper som jeg har troen på skal komme seg og som jeg skal sitte med lenge. Derfor er det ikke så skummelt for meg at børsene går litt ned, er jeg heldig. Så kan jeg kjøpe aksjer «på salg» og få med meg en eventuell opptur senere, ikke glem: Børsene steg etter dot com boblen og de som satt med gode trygge aksjer/fond da og ikke solgte seg ut. Fikk med seg en god «oppsving» etterpå.

Når jeg sier «heldig» så er dette for at jeg ikke forsøker å «time» markedet, jeg anser meg ikke dyktig nok/har ikke nok innsikt til at jeg klarer å time markedet, hadde jeg vært så flink/hatt denne innsikten. Så ville jeg heller ha tradet aksjer istedenfor å investere, siden det er mer penger å tjene (eventuelt tape) på å trade, men du skal virkelig vite hva du holder på med for å trade, noe jeg ikke gjør.

Jeg vil bare utdype at dette er mine tanker rundt dette og hvis du velger å gjøre investeringer basert på det jeg skriver, så gjør du det på egen risiko.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: