Videre investeringer, vurderinger og kjøp av aksjer denne måneden.

Har nå gjort klart for å investere videre, har sett på hvilke måneder jeg ikke har passiv inntekt. Jeg har ikke skrevet det. Men mitt første mål med mine «passive» investeringer (investeringene jeg har tenkt la stå over tid) er å få til en månedlig inntektsstrøm.

Som man ser av den tidligere posten min: Månedlig utbetalinger så har jeg utbetalinger fra investeringene mine i 9 av 12 måneder med en hovedtyngde på Mai, der jeg har 7 utbetalinger.

Altså tenkte jeg å se på ett selskap som dekker opp utbetalinger i de månedene der jeg pr. i dag ikke har utbetalinger (Januar, Juni, Juli) jeg ser også at jeg har «lite» eksponering direkte mot teknologi bransjen. Jeg har investert i EFT som eksponerer meg litt mot teknologiaksjer, men tenkte jeg skulle skrive litt mer rundt den senere og samtidig ta en liten gjennomgang av hva en EFT er.

Så kommer vi til det som jeg tenkte å investere i for å dekke opp både litt at jeg ønsker å bli eksponert mot teknologi og som gir utbytte i en eller flere av de månedene der jeg ikke har utbytte.

Jeg har vurdert flere selskaper og kommet frem til at jeg har ett selskap som ser greit ut i forhold til vekst og gir utbytte i disse månedene, jeg kunne nok ha sett på vekstselskaper som har mulighet til å gi mer verdiøkning i form av verdiøkning på aksjen. Men ønsket en trygg aksje som kan levere. Så etter litt vurdering, så lander jeg på Microsoft: MSFT

Microsoft er ett selskap som har gått og som går godt, det gir muligheten til både vekst og utbytte. Microsoft gir utbytte i månedene: Mars, Juni, September og Desember som gir meg «dekning» på måneden Juni som jeg ikke hadde noen utbetalinger fra før, siden Microsoft har levert god vekst over tid. Så er utbytteutbetalingen relativt liten i forhold til hva man betaler for aksjene, de har utbyttevekst i mange år som også gjør det interesant for meg som investeringsobjekt.

Mitt mål i første omgang å få til månedlige utbetalinger fra utbytteaksjer, det neste målet mitt er å få til 1000 kroner i månedlige utbetalinger fra utbytteaksjer. Foreløpig så har jeg fokusert på mer stabile aksjer, som ikke gir så veldig høyt utbytte (ca. 1-5% i året) så hvis man trekker ett snitt på min portefølje på ca. 3% utbytte i året, så trenger jeg ca. 400 000 investert i aksjer. Jeg er ikke der enda, men det er for min del greit å ha ett mål for mine investeringer.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: