Utvikling portefølje, halvveis til første mål.

For ca. ett år siden, så startet jeg å jobbe med min portefølje. Med det så mener jeg at jeg aktivt begynte å følge med på hvordan investeringene mine har gjort det og startet med å investere mer.

Jeg har nå bestemt meg for å forsøke å følge utviklingen litt tettere. Det jeg foreløpig ser, er at utviklingen går rett vei, som oversikten sier: Så er jeg halvveis til det første målet mitt (i alle fall veldig nært). Mitt første mål var 1 million investert. Mange jeg kjenner og følger på Instagram og twitter har investert mye mer, man må huske at forskjellige personer har forskjellig risikoønske, risikomulighet og økonomi til å utføre en aggressiv investering.

Jeg bruker å si at all sparing og investering over null er en god start, ikke heng deg opp i hva andre eventuelt har gjort. Kopier gjerne en god ide, men ikke heng deg opp i det hvis du ikke når samme tall som personen du kopierer. Det kan være mange grunner til at den/de personen(e) har oppnådd det resultatet de har gjort.

Så til min foreløpige portefølje ser slik ut, ca. 65% i fond og 35% i enkeltaksjer.

For å fordele videre, så ser min totale portefølje slik ut, min største andel fond er i globale indeksfond (der DNB Global A er det største fondet) og den aksjen jeg har investert mest i Sparebank1 Helgeland.

Målet i løpet av året er å bygge videre på denne porteføljen og nærme meg mitt første delmål på 1 million investert, mitt andre delmål er å ha ett snitt utbetalt på 1000 kroner måneden fra utbytteaksjer.

For min del, så er det gøy å se at utviklingen går oppover, men er klar over at det kan snu ganske snart.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: