Januarinvestering

Januar har kommet godt i gang, jeg har gjort min første investering for året og jeg ser etter min første amerikanske enkeltaksje.

Jeg har tidligere kjøpt litt innenfor farmasi og tenkte å se om jeg skulle kjøpe meg opp innenfor farmasi og da er det for meg naturlig å se på Pfizer, en av verdens største legemiddelselskap.

Det første jeg ser på, hvordan er Pfizer sin historikk i forhold til utbetaling av utbytte og hvor ofte betaler de ut utbytte.

Jeg ser da på Macrotrends at Pfizer har betalt ut utbytte 31 år på rad, det er jo en bra start,

Siden dette er en amerikansk aksje, så kan man se på kredittratingen til selskapet, for min investering. Så vil jeg helst se at en aksje har B+ i kredittrading, Pfizer ligger på AA- Marketwatch.

Jeg ser så på inntektene, som går litt opp og ned. Sterk stigning i 2017, nedgang i 2018, lett stigning i 2019.

Når jeg ser på operating cash flow, så er denne lett nedadgående, noe som ikke er ett godt tegn, cash og cash ekvivalenter går også ned (noe som kan ha sammenheng med at pfizer har kjøpt Array Biopharma.

For min del, så er dette egentlig nok. Selskapet er stort, så spørsmålet blir da: Mener jeg at det kommer til å forsette å betale ut utbytte i den størrelsesordenen jeg ønsker ?

Det som gjenstår for min del er å sjekke utbytte, noe som jeg gjør på Dividend.com pfizer
Pfizer har vist en økning i utbyttet de 10 siste årene, har en utbetaling på 52,44% en litt lav dividend yield på 3,73%

Så er spørsmålet: Kommer jeg til å investere i Pfizer som utbytteaksje? Ja, jeg kommer til å investere i Pfizer som utbytteaksje, dette fordi jeg tror at oppkjøpene de har gjort kommer til å vises på resultatet i løpet av 2020 og «spinoffen» med Mylan som gjør at de nå har ett «billigmerke».

Jeg skal finne ett til selskap som jeg mener er «tryggere» innenfor helsesektoren, siden jeg mener at Pfizer er stort og «trygt» med en god historie for utbytteutbetalinger har noen momenter som gjør at det blir spennende å se hvordan de gjør det igjennom 2020 med tanke på utbytte utbetaling.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: